Talvimenu
Menu tarjoilee paikallisia makuja ja elää raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan, villiruokaa, luomua ja metsän antimia unohtamatta. Ruokamme on laktoositonta ja useimmat ruokalajit ovat saatavilla myös gluteenittomana pienin muutoksin. Lisätietoja henkilökunnalta. Ilmoitathan erityisruokavaliot ennakolta varauksen yhteydessä.
Maistelumenu
Maistelumenu on keittiömestarin suunnittelema yllätysmenu. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen mukaan.
- 5 menu hinta 72 euroa
- Viinipaketti 5 menulle 51 euroa
- 7 menu 84 euroa
- Viinipaketti 7 menulle 59 euroa
- 5 menu on ennakkoon tilaamalla saatavissa myös vegaanisena. Hinta 79 euroa
Tervetuloa makumatkalle Maistelumenun kera tai annoksittain listalta.
Alkuruoat
Talvinen kasvisliemi
Punajuuri, endiivi, versoja, valkosipulicrostini, lämmin keitto talvi-iltaan. Pyydettäessä gluteeniton.
Kalavesillä
3 erilaista graavattua kirjolohta, pippurilohta, buffattua kalannahkaa, sitruunamoussea ja pikkelöityä omenaa.
Härkä Tarte Tatin
Karamellisoitua sipuli-härkäpiirakkaa, selleri-stoutpyrettä, sellericrumblea
Makulauta kahdelle
Lähituottajien makuja: lihaa, kalaa, juustoa sekä leipää ja voita. Saatavissa gluteenittomana
Keittiön tarinat annosten takaa
Lämmin talvinen keitto
Talvisin alkaa tehdä mieli lämmintä kun ulkona paukkuu pakkanen. Toivotaan
ainakin niin, että talvella olisi vähän edes lunta ja pakkasta. Noh, jos ei ole
niin ei se haittaa. Päätettiin tehdä silti lämmin ja maukas talvinen kasviskeitto.
Keittoon on otettu makumaailma Länsi-Eurooppalaisesta keittiöstä. Soppaan
hyppäs mukaan kaali pyreen muodossa, punajuuri ja juurekset liemeen ja
sipulia on vähän kaikessa. Kylläpä soppa keitettiin!
Kalavesillä
Nyt tulee iso kalavale! Näiltä kalavesiltä tulee vain valtavia kaloja! Ei vaineskaan! Tähän syöttiin on tarttunut vain kirjolohi. Annos kuvastaa millainen on kokkien näkemys kalavesistä. Meri on tehty erilaisista graavatuista lohista ja siinä seilaa kirjolohen nahasta tehty pieni paatti.
Kyydissään se kuljettaa pippurista kalaa kera sitruunaisen moussen ja pikkelöidyn omenan. Kohti vesiä ja maistelemaan!
Härkä Tarte Tatin
Hupsis! Tämä torttu on mennyt ihan nurin. Tässä piirakassa ei ole omenoita ollenkaan, vaan tästä on tehty lihainen versio. Klassiseen ranskalaiseen tarte tatin- torttuleivokseen karamellisoidaan hedelmiä vuoan pohjalle ja päälle laitetaan murotaikina. Kypsyttyä piirakka kumotaan, niin että hedelmäkerros jää pinnalle. Vaihdettiin omenan tilalle karamellisoitua sipulia ja vähän häränhäntää kera ylikypsän härän. Kaveriksi tulee vielä selleristä ja stout-oluesta tehtyä pyrettä.
Pääruoat
Kurpitsa & valkopapu
Kurpitsalohko, kurpitsa-papupyrettä, kurpitsaspagettia, paahdettuja cashewpähkinöitä ja chiliöljyä
Kalaa & tyrniä
Paistettua vaaleaa järvikalaa, porkkanakakkua, porkkanaa, hunajapalsternakkaa, tyrni-voikastiketta ja pikkelöityä tyrniä.
Poronpotkaa ja tryffeliä
Tomaattiliemessä haudutettua poronpotkaa, tryffelipuikulapyreetä, tomaattinen kastike, yrttitahnaa ja buffattua parmesaania.
Peltopyytä ja suppilovahveroita **
Paistettua peltopyytä, tryffelipuikulapyrettä, hunajapalsternakkaa,paistettua lehtikaalia, karpalokastiketta ja pikkelöityjä suppilovahveroita. ** HUOM annosta on saatavana niin kauan kuin pyytä on talossa.
Keittiön tarinat annosten takaa
Kurpitsa & valkopapu
Syksy meni jo, mutta kurpitsat jäivät. Hyvin jäivätkin, sillä ne saavat monet eri muodot lautasella. Täyteläisyyttä tuodaan valkoisilla pavuilla, jotka soseutetaan kurpitsan kanssa samettiseksi pyreeksi. Mausteisen ripauksen tuo chilinen makuöljy ja paahdetut cashewpähkinät. Ja tämä koko komeus on tehty ilman eläinkunnan tuotteita.
Kalaa & tyrniä
Orange is the new black, eikä ole kyse että kala olisi joutunut telkien taa. Vaan tässä on niin paljon oranssia monessa sävyssä, että tumma jää toiseksi. Paistetun järvikalan kaveriksi on paritettu porkkanakakkua, tyrni-voikastiketta ja vielä pikkelöityjä tyrnejä.
Poronpotkaa & tryffeliä
Takavuosien suosikkiannos poron potka palaa listalle uudistettuna Italialaisittain ryyditettynä. Annos kahden ruokakulttuurin yhteen törmäys. Siinä poronpotkaa haudutetaan tomaattisessa liemessä, josta työstämme oivan kastikkeen kera kasvisten. Lisukkeena kermainen ja tryffelinen puikulapyre. Kruununa parmesaani keksiksi muuttuu ja öljyssä paistuu.
Peltopyytä ja suppilovahveroita
”Parempi pyy pivossa, kuin kymmenen oksalla” tällä sanonnalla tarkoitetaan että on parempi olla edes jotain vähän kuin tavoitella suuria. Meillähän on pyy hyvin pivossa. Annos ei kurottele kuuhun, vaan se on hyvin maanläheinen. Kaverina löytyy Harmoonin sienestäjien keräämät
suppilovahverot, joita olisi tullut vaikka kuinka paljon, mutta pimeys tuli ja korit olivat jo täynnä. Sitä tarina ei kerro miten sienestäjät löysivät takaisin Harmoonille…
Jälkiruoat
Suklaata ja karhunvadelmaa
Suklaakakkua,suklaamoussea, moccamoussea, karhunvadelmahilloa, ja suklaalastuja.
Puolukkaa ja kauraa
Puolukka-kaurapie ja vaniljakastiketta
Keittiön tarinat annosten takaa
Suklaata ja karhunvadelmaa
Suklaata useassa eri muodossa karhuvadelmasydämmellä. Hitusen kahviakin annoksesta löytyy. Kultaakin piti olla mukana, mutta ei löytynyt lapin luonnosta meille.. Tehdään kuitenkin juhlava sisääntulo!
Puolukkaa ja kauraa
Kauraisan taikinan sisään on kääritty puolukkaista kauraa. Kaikki tämä dippaillaan paksulla vaniljakastikkeella. Kuulostaako tutulta ? Annoksen innoittajana on mäkin omenapiirakka – Harmoonin tapaan toteutettuna.
L = Laktoositon, M = Maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaaninen
Kasvis- ja vegaanimenut ennakkoon tilaamalla
Listaltamme voit tilata myös annoksittain
Ruokamme ovat laktoosittomia ja osa myös gluteenittomia