Syksy Menu
Menu tarjoilee paikallisia makuja ja elää raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan, villiruokaa, luomua ja metsän antimia unohtamatta. Ruokamme on laktoositonta ja useimmat ruokalajit ovat saatavilla myös gluteenittomana pienin muutoksin. Lisätietoja henkilökunnalta. Ilmoitathan erityisruokavaliot ennakolta varauksen yhteydessä.
Teatterimenu
Teatteri tai konsertti ilta alkaa Harmoonin illallisella, ravintolasta on vain lyhyt kävelymatka Paviljongin esityksiin. Teatterimenu on erikoishintainen kolmen ruokalajin menu pöytävarauksiin, jotka alkavat ennen klo 17.00. Teatterimenu on saatavana 6.12.24 saakka, jatkuen joulun jälkeen tammikuussa uudella menulla.
Teatterimenu sisältää:
Alkuruoka Waldorfin salaatti
Pääruoka sesongin listalta valintasi mukaan:
- Järvikala
- Harmoonin Härkää
- Peruna
Jälkiruoka Suklaa & Mustikka
Hinta 54 euroa
Maistelumenu
Maistelumenu on keittiömestarin suunnittelema yllätysmenu. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen mukaan.
- 5 menu hinta 72 euroa
- Viinipaketti 5 menulle 51 euroa
- 7 menu hinta 84 euroa
- Viinipaketti 7 menulle 59 euroa
5 ruokalajin maistelumenu on mahdollista saada ennakkoon tilaamalla myös vegaanisena. Se vaatii erikseen ennalta tehtävää valmistelua enemmän ja tästä johtuen 5 menu vegaanisena on hinnaltaan 78 euroa.
7 menu on tauolla Joulumenun ajan 10.12. – vuoden loppuun ja palaa tammikuussa.
Tervetuloa makumatkalle Maistelumenun kera tai annoksittain listalta.
Joulumenu tulee ravintolaan 10.12.-21.12. ja löydät sen sivulta Syysmenu jälkeen.
Alkuruoat
Waldorf
Klassikko Harmoonin tapaan. Waldorfin salaatti, paahdettua selleriä, omenapyre, pikkelivarsiselleri, pähkinäkeksi ja waldorfinkastiketta (pyydettäessä vegaanisena)
Hauki
Haukirulla, kala-perunamassa ja bitterliemi, karpalo-rosmariini.
Hirvi
Hirvenpaisti, lipstikkamajoneesi, pikkelisieni, jääporkkana, pikkusipuli ja versot
Makulauta kahdelle
Paikallisia makuja lähituottajilta ja Harmoonin oman keittiöstä, lihaa, kalaa ja kasviksia, sekä talon mallas- ja ruisleipää.
Keittiön terveiset ja tarinat alkuruokien takaa:
Waldorfin salaatti
Waldorfinsalaatti on keksitty New Yorkissa Waldor-hotellissa. Tarinoiden mukaan salaatin keksijä oli päähovimestari. Alkuperäisessä reseptissä on mukana salaattia, selleriä, omenaa ja majoneesikastiketta. Saksanpähkinät ovat tulleet mukaan muutamia vuosia myöhemmin. Matkan varrella kastike on keventynyt ranskankermaan ja pähkinöinä on käytetty myös pekaanipähkinöitä. Kuten moni osaa arvata, niin tästä täytyi tehdä Harmoonin näköinen annos. Kaunis siitä tulikin!
Hauki
Annoksen suunnittelu lähti juomasekoitusta mukaillen. Monelle tuttu cocktail gin & tonic. Maussa on samaa karvautta, hapokkuutta ja makeutta, sekä ripaus suolaisuutta. Tutut koristeet lasista ovat uineet hauen kaveriksi rullaan, karpalo ja rosmariini. Makuja korostamaan hauki on kiedottu vielä merilevään. Bitterliemi on annoksen tonic. Tule kippistelemään hauen kanssa!
Hirvi
Syksy on hirvestyksen aikaa, joten on hyvä syy laittaa listalle vähän hirveä. Onko annos sitten hirveä? No ei ole, sehän on todella hyvä. Kaveriksi annokseen laitettiin syksyn muita herkkuja, sieniä
ja satokauden vihanneksia. Lipstikka muuten tulee meidän keittiömesterin pihalta.
Kalalauta
Toimii alkupalana jaettuna seuralaisten kanssa taikka nauttien hyvän juoman kera. Laudassa on eri tapaan tehtyjä kalaherkkuja lisukkeiden kera. Haluamme jalostaa tähän kaikenlaisia kaloja, niin lohesta silakkaan tai lahnaan.
Pääruoat
Peruna
Konfattua perunaa, cheddarkastiketta, fritattua perunasuikaletta ja belugalinssi-kasvissalaattia (pyydettäessä G)
Järvikala
Järvikalaprässi, sipulikauratto, sipulimarmeladi, simpukkavaahto, ja mäti
Lampaankare
Lampaankaretta, lihapasteija, palsternakkapyre, päärynähillo, lehtikaali ja päärynä-balsamicokastike
Harmoonin Härkää
Naudan ulkofilee, Perunaterriini (rosmariini, sitruuna, paahtovoi) Maa-artisokka, Balsamicokastike Cafe de Paris voi
Keittiön terveiset ja tarinat pääruokien takaa:
Peruna
On paras! Onhan perunalla nykyään saatu yksi tähtikin. Tahdottiin nostaa tämä Perun tuliainen paraatipaikalle ja tehtii siitä syksyn kasvispääruoka. Perunan kypsennykseen olemme käyttäneet konfaus-menetelmää, eli raaka-aine kypsennetään makuöljyssä. Luottoyhteistyökaveri pääsi mukaan, Jukolan juuston cheddar. Ollaan käytetty monessa tätä cheddaria, joten hyvää ei kannata vaihtaa. Cheddar on tässä annoksessa suussasulavan kastikkeen muodossa.
Järvikala
Jotkut annokset eivät meinaa syntyä ollenkaan. Jouduttiin miettimään pitkään mitä haluaisimme tarjota. Ei ainakaan vaan paistettua kalafilettä, niitä on ollut niin monta kertaa. Nyt tartteis jotain uutta! Prässäys on tuotteiden puristamista yhteen, nimen mukaisesti painamista. Kaloista tehdään yksi paketti, joka leikataan sitten sopivaan muotoon. Paketti tarjoillaan kauraton kanssa, suomalaisversio risotosta. Riisi vaihtuu paikalliseen kauraan. Lisäksi annosta maustaa sipuli ja simpukka.
Lampaankare
Nykypäivänä on ihan tavallista napata mukaan kaupan paistopisteiltä pasteija, jopa kaksi nopeaan nälkään. Tässä annoksessa nopeus ei ole pääasia, vaan ne hyvät maut! Pasteija on ajatuksen ydin, jonka ympärille annos rakennettiin. Nojosniemen tilalta tulevat päärynät tuovat hedelmien makeutta ja balsamicosta happoja.
Jälkiruoat
Suklaa & mustikka
Tummaa suklaata ja mustikkaa; suklaakrutonki, mustikkavispipuuroa, vodkamustikat ja suklaakoriste
Manteli & karamelli
Mantelikakku, karamellimousse ja punaherukkagele
Keittiön terveiset ja tarinat jälkiruokien takaa:
Suklaa & mustikka
Tässä tumman puhuvassa annoksessa Suomalaisten metsien aarre kohtaa Tropiikin kaakaopuut. Loppukesästä sinisiä herkkuja ilmestyy metsien suojaan. Keruuhulluus iskee moneen suomalaiseen, ja metsään mennään keräämään useita ämpäriä mustikoita. Mikä olisi suomalaisempaa, kuin ilmainen ämpäri ja siihen kerätyt mustikat. Meihin iski myös mustikkahulluus. Vispattiin ja marinoitiin ja tuotiin kaveriksi suklaata.
Manteli & karamelli
Pienilläkin jutuilla on suuri sydän, taikka kirpeä sydän. Pienen mantelikakun sisään kätkeytyy punaherukasta kirpeä sisus. Hunnuksi päälle kuorrutetaan makeaa karamellimoussea.
Joulun à la carte menu
Ti 10.12. – La 21.12.2024
Alkuruokapöytä buffet
Raikkaita salaatteja ja glögivinegretteä
Punajuuri-kvinoa salaattia ja fetajuustovaahtoa
Inkivääriporkkanoita ja hernehummusta
Poltetulla kanelilla maustettua pikkelöityä kurpitsaa
*
Karpalo-sipulisilliä ja tyrnisilakka rullia
Kivijärven kalastajan purkkikalaa
Pekoni-haukiterriiniä ja ruohosipuli-kermaviiliä
Tilli-smetana katkarapuja
Savukala voileipäkakkua ja mätiä
Aapelin graavilohta ja piparjuurikastiketta
*
Kananmaksamoussea ja luumukompottia
Hedelmäistä possurullaa ja jallusinappia
Pippurikalkkunaa ja herukka hilloketta
Harmoonin hiivaleipää ja joululimppua
Pääruoat lautaselta
Paahdettua kurpitsaa
sahramikastiketta, härkäpapu raque ja vihreää öljyä
**
Halstrattua siikaa
simpukkakastiketta, vanilja palsternakkaa ja
puikulapyrettä
**
Naudanfileetä
chili-suklaakastiketta, olutsipulia ja paahdettua lanttua
Jälkiruokabuffet
Uuniomena moussea ja karamellisoitua omenaa
Punajuuri-suklaa brownieta
Pipareita ja aurajuustoa
Joulukarkkeja
Hinta 63 euroa
L = Laktoositon, M = Maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaaninen
Kasvis- ja vegaanimenut ennakkoon tilaamalla
Listaltamme voit tilata myös annoksittain
Ruokamme ovat laktoosittomia ja osa myös gluteenittomia